Amusementscentra en horeca verder open met meer capaciteit

15 februari 2022

Minister Kuipers (Volksgezondheid) kondigde dinsdagavond 15 februari aan dat de coronamaatregelen verder worden versoepeld. Dit betekent dat amusementscentra en horecagelegenheden meer gasten mogen verwelkomen. VAN Kansspelen is blij dat haar leden meer ruimte krijgen om te ondernemen.

Situatie coronavirus laat meer versoepelingen toe

Hoewel er een hoog aantal besmettingen met het coronavirus is, is het virus inmiddels niet meer zo ziekmakend als voorheen. Daardoor zijn meer versoepelingen mogelijk, zo kondigde minister Kuipers (Volksgezondheid, Welzijn en Sport) aan op een persconferentie dinsdagavond (15 februari).

Voor amusementscentra en horecagelegenheden betekent dit dat de anderhalve meter-eis, de zitplaats-eis en de mondkapjesplicht vervallen op locaties waar minder dan 500 bezoekers kunnen worden ontvangen. Wel blijft het coronatoegangsbewijs verplicht. Op plekken waar capaciteit is voor meer dan 500 bezoekers, blijft de zitplaats-eis gehandhaafd.

Naast het verruimen van de capaciteit, mogen amusementscentra en horecagelegenheden open tot 01:00 uur. Dit betekent dat horecagelegenheden en amusementscentra hun gasten mogen verwelkomen vanaf 05:00 uur ’s ochtends tot 01:00 uur in de nacht, voor zover de gemeentelijke vergunning dit toelaat.

Bovenstaande versoepelingen gaan in op vrijdag 18 februari aanstaande.

Verdere versoepeling vanaf 25 februari

Vanaf vrijdag 25 februari gaan er verdere versoepelingen in. Dan verdwijnen de anderhalve meter afstand, zijn er geen beperkingen op de openingstijden meer en hoeft er geen coronatoegangsbewijs meer getoond worden voor locaties die minder dan 500 bezoekers per zelfstandige ruimte kunnen ontvangen. Ook is een mondkapje niet meer verplicht bij verplaatsing door ruimten. Wel hanteert het kabinet dan nog de adviezen over hygiëne, afstand houden op drukke plekken en quarantaine bij besmetting.