Consultatie technische bijsluiter modeltoelating

28 januari 2019

De Kansspelautoriteit (Ksa) is een consultatie gestart naar een nieuwe versie van de technische bijsluiter bij de modeltoelatingen. Met behulp van de bijsluiter kunnen ondernemers gemakkelijker innoveren. In de bijsluiter zit technische informatie over de onderdelen van een speelautomaat en op welke wijze onderdelen eventueel mogen worden aangepast tijdens de exploitatie. Deze wijziging is tot stand gekomen met medewerking van VAN Kansspelen.

 

Technische bijsluiter bespoedigt innovatie

VAN Kansspelen was langere tijd in gesprek met de Ksa over de mogelijkheden om binnen de huidige set wet- en regelgeving te kunnen innoveren. Uit deze gesprekken kwam de mogelijkheid van een technische bijsluiter met meer informatie over innovatiemogelijkheden naar voren. In de technische bijsluiter is technische informatie over de speelautomaat opgenomen en is aangegeven op welke wijze onderdelen mogen worden aangepast als de automaat in gebruik is genomen.

Consultatieronde

Geïnteresseerden kunnen tot en met 14 maart reageren op het document. De Ksa hoort graag terug of de informatie duidelijk is en of de gewijzigde voorschriften duidelijk en toepasbaar zijn in de praktijk.

U vindt de consultatie op de website van de Kansspelautoriteit.