Henry Meijdam gekozen tot voorzitter VAN Kansspelen

29 maart 2023

De leden van brancheorganisatie VAN Kansspelen hebben vanmorgen mr. Henry Meijdam gekozen tot hun nieuwe voorzitter tijdens de Algemene Ledenvergadering te Waalwijk. Henry Meijdam heeft grote ervaring als bestuurder van een scala aan organisaties, waarbij belangenbehartiging een centrale rol vervult. Hij neemt per 1 april aanstaande het voorzitterschap van VAN Kansspelen, de brancheorganisatie voor speelautomatenexploitanten, over van Aad Kobus die het voorzitterschap enige tijd ad interim vervulde.

Tijdens de Algemene Ledenvergadering van VAN Kansspelen op woensdag 29 maart 2023 kozen de leden van VAN Kansspelen in grote meerderheid voor Henry Meijdam als nieuwe voorzitter. “We hebben in Henry Meijdam een ervaren bestuurder als voorzitter gevonden. Als sector staan we voor verschillende uitdagingen in en rond de politiek en in het ondernemerschap. Met de ervaring en het profiel van Henry willen we VAN Kansspelen verder op de kaart zetten en de sector optimaal vertegenwoordigen”, aldus Aad Kobus.

Henry Meijdam geeft aan: “Ik heb er veel zin in. De speelautomatensector bruist en de leden zijn trots op hun vak. Ik ga graag de uitdaging samen met de leden aan om die beroepstrots uit te dragen en de sector nog meer op de kaart te zetten. Als voorzitter wil ik graag samen met de leden optrekken. Er staan voor hen belangrijke zaken op de agenda, waarvoor ik me graag inzet. Maar allereerst wil ik de komende periode kennis maken met de leden en de verschillende stakeholders. Tal van Nederlanders beleven veel plezier aan onze activiteiten. Wij willen hen graag van dienst zijn op een moderne manier, waarbij plezier en verantwoord spelgedrag hand in hand gaan ”, zo stelt Henry Meijdam.

Ervaren bestuurder

De heer Meijdam heeft een grote hoeveelheid functies en commissariaten vervuld in de afgelopen tientallen jaren. Zo was hij actief als gedeputeerde van de provincie Noord-Holland, burgemeester van Zaanstad en Lelystad, als adviseur, commissaris en bestuurder van tal van organisaties en bedrijven. Ook is hij gedurende een vijftal jaren directeur van de belangenorganisatie van provincies, het Interprovinciaal Overleg geweest.

De heer Meijdam tijdens de Algemene Ledenvergadering van 29 maart 2023. Foto: Jurriaan Knol