In memoriam: Henri Krijnen

15 augustus 2018

 

Onlangs bereikte ons het bericht dat lid van het eerste uur Henri Krijnen (71) op 5 augustus jl. in New Jersey, Verenigde Staten is overleden. Henri was samen met zijn broer Joe Krijnen eigenaar van Krijco en met het bedrijf een actief lid van VAN Kansspelen. De uitvaart heeft in besloten kring plaatsgevonden.

 

Van kleine ondernemer tot toonaangevende speler

Henri startte zijn bedrijf in 1965 met de handel in jukeboxen en speelautomaten vanuit een garagebox in Amersfoort. Omdat zijn bedrijf floreerde en ondersteuning wenselijk was, kwam broer Joe Krijnen vanaf 1971 ook te werken in het bedrijf. Daarmee werd Krijco een familiebedrijf. Ook werd Krijco vanaf dat jaar lid van de nieuw opgerichte brancheorganisatie: Vereniging Automatenhandel Nederland (het latere VAN Kansspelen). De broers zouden jarenlang actief lid van VAN Kansspelen blijven.

 

In de loop der jaren groeide Krijco tot een toonaangevend bedrijf in de speelautomatenbranche. Op het hoogtepunt exploiteerde het bedrijf veertien amusementscentra en een omvangrijk aantal speelautomaten in de horeca. De dagelijkse leiding werd na enige jaren uit handen gegeven, maar de broers bleven als eigenaar en op andere wijzen actief in de branche. In 2015 deden de broers Krijnen afstand van hun bedrijf en verkochten de amusementscentra van Krijco aan JVH Gaming.

 

Gewaardeerd lid

Dat Henri zich met passie inzette in de speelautomatensector, bleek wel uit het feit dat hij in 1989 samen met F.D. Doornberg het boek ‘Jukeboxen & Speelautomaten, een historisch overzicht’ schreef. Samen met deze uitgave werd ook een tentoonstelling in het Amersfoortse museum Flehite georganiseerd, waarbij diverse oude speelautomaten uit zijn privécollectie tentoon werden gesteld.

 

Naast zijn passie voor speelautomaten, was Henri ook zeer geïnteresseerd in schepen. Zo wist hij in 2002 een bijzondere oude Nederlandse platbodem in Sint-Maarten op te sporen. Hij schafte het zeilschip aan en liet het opknappen, om er vervolgens tot vlak voor zijn dood van te genieten van diverse zeiltochten samen met zijn partner.

 

Voor VAN Kansspelen was Henri een gewaardeerd lid, dat bij de vereniging betrokken was vanaf het eerste uur. Samen met zijn broer was hij vele jaren actief lid van onze vereniging, waar hij zich met zijn kennis op velerlei terreinen inzette. We zullen zijn aanwezigheid binnen de vereniging missen.

 

Het bestuur van VAN Kansspelen wenst zijn partner, kinderen en familie veel sterkte met dit verlies.