Minister beantwoordt vragen Eerste Kamer over wetsvoorstel Kansspelen op Afstand

16 juli 2018
Update 19 juli 2018

Minister Dekker (Rechtsbescherming) heeft afgelopen vrijdag de langverwachte beantwoording van vragen over het wetsvoorstel KoA naar de Eerste Kamer gestuurd. In de uitgebreide beantwoording gaat de minister onder andere in op vragen over de werking van de wet, online kansspelen, verslavingspreventie, reclame en toezicht & handhaving.

 

Contouren verdere uitwerking wetgeving bekend

Met de antwoorden op de vragen van de Eerste Kamer heeft de minister de contouren geschetst voor de verdere uitwerking van de lagere regelgeving én de invulling van de onderdelen rondom kansspelen uit het regeerakkoord. De minister zet in zijn beantwoording duidelijk in op verslavingspreventie en vergelijkt de wetgeving ook met vergelijkbare wetgeving in andere EU-lidstaten.

In de beantwoording geeft de minister aan dat hij erop vertrouwt dat met deze antwoorden op de Kamervragen volledig te zijn geweest en dat het voor de Eerste Kamer voldoende is om het schriftelijk overleg af te ronden.

 

Minister: na regulering kiest speler veelal voor legaal aanbod

Met de regulering van online kansspelen beoogt de minister het illegale aanbod te verkleinen en spelers bij aanbieders te laten spelen die aan Nederlandse wet- en regelgeving voldoen en ook kunnen worden gecontroleerd door de Kansspelautoriteit. Uit de beantwoording blijkt dat toezicht en handhaving een zwaar punt is voor de minister, ook omdat de Kansspelautoriteit heeft aangegeven dat de huidige wet- en regelgeving niet meer voldoet om de doelstellingen van het Nederlandse kansspelbeleid te handhaven.

 

VAN Kansspelen analyseert en komt met samenvatting en analyse

De minister heeft zijn beantwoording van Kamervragen uiteengezet in maar liefst 45 pagina’s. Omdat de antwoorden van de minister belangrijk zijn voor de kansspelsector, zal VAN Kansspelen deze uitgebreid analyseren. In de komende dagen kunt u dan ook een nadere analyse c.q. samenvatting op onze website verwachten.

 

U vindt de beantwoording van de Eerste Kamervragen hier. Een samenvatting van de beantwoording vindt u hier.