Onderzoek naar huidig aanbod online kansspelen

25 november 2019

Op dit moment is het niet toegestaan online kansspelen aan te bieden voor de Nederlandse markt. Om die reden liet VAN Kansspelen onderzoek doen naar het aanbod van online kansspelen. Daaruit blijkt dat verschillende aanbieders niet voldoen aan de toetsingscriteria die Kansspelautoriteit hanteert om te bezien of online kansspelen zich ook op de Nederlandse markt richten.

 

Groot aantal aanbieders overtreedt prioriteringscriteria Kansspelautoriteit

In opdracht van VAN Kansspelen voerde bureau Sherloq een onderzoek uit naar het aanbod van online kansspelen. Daarbij zijn 177 aanbieders van online kansspelen onderzocht. De zogenaamde prioriteringscriteria van de Kansspelautoriteit zijn daarbij getoetst bij aanbieders. Een groot aantal van hen blijkt één van de prioriteringscriteria te overtreden.

 

“Netflix doet aan geoblocking, waarom kunnen online kansspelaanbieders dat niet?”

Frits Huffnagel, voorzitter van VAN Kansspelen, liet zich over dit punt uit in het Financieel Dagblad: “Netflix kan het wel. Dus waarom de goksites dan niet?”. Huffnagel geeft het aan het belangrijk te vinden dat voldaan wordt aan de wettelijke vereisten, juist omdat straks de online kansspelmarkt wordt opengesteld.

 

U vindt het onderzoek hier.