Verschillende amusementscentra doen mee met tweede ronde Testen voor toegang

26 mei 2021

Op 29 mei wordt een nieuwe ronde van de pilot Testen voor toegang gehouden. Bij wijze van proef doen een aantal amusementscentra mee aan een vervolg-testdag op verzoek van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat (EZK). Tijdens deze testdag wordt bekeken of het Testen voor toegang-systeem ook werkbaar is voor de kansspelsector.

Wens tot snel heropenen

Net als zoveel andere sectoren wil ook de kansspelsector graag weer gasten welkom heten. Om die reden is de sector door het ministerie van Economische Zaken en Klimaat benaderd om mee te doen met de pilot testdagen. Met de pilot wordt bezien of Testen voor toegang van toegevoegde waarde is voor het verder heropenen van de kansspelsector. Tegelijkertijd test het ministerie de systemen, beziet wat de reacties van bezoekers zijn en bezien diverse sectoren of testen voor toegang een toepasbaar systeem is zolang de coronamaatregelen nog gelden.

Beperkt aantal amusementscentra open

Een beperkt aantal amusementscentra, verspreid door het land, zal tijdens de testdag op 29 mei open zijn. Gasten die graag een locatie willen bezoeken, kunnen via de website van locaties in de buurt bekijken of hun favoriete amusementscentrum open is.

Meer informatie over Testen voor toegang is te vinden op de speciale website.