Voorkom een tweede lockdown: campagne van MKB-Nederland en VNO-NCW

26 september 2020

Werkgeversorganisaties MKB-Nederland en VNO-NCW zijn een campagne op social media gestart om iedereen te vragen zich aan de coronamaatregelen te houden. Tegelijkertijd roepen de organisaties de Rijksoverheid op om meer werk van het testbeleid te maken.

 

Voorkom een tweede lockdown als oproep

Op hun websites schrijven de werkgeversorganisaties onder andere het volgende over hun oproep:

“Trek alles uit de kast om een tweede golf en lockdown te voorkomen!’ Die oproep doen ondernemingsorganisaties MKB-Nederland en VNO-NCW aan iedereen in Nederland. En vooral ook aan alle bedrijven in hun achterban. De ondernemersorganisaties zijn uitermate verontrust over het oplopende aantal COVID-19 besmettingen en vrezen een tweede golf.

Als we op deze lijn door gaan, raakt de zorg weer overbelast en dreigen we in een tweede lockdown terecht te komen en zitten we straks met zijn allen weer thuis, waarschuwen MKB-Nederland en VNO-NCW. ‘Dan zal onze economie verder krimpen, met alle rampzalige gevolgen van dien voor banen, bedrijvigheid, welzijn en toekomstige belastinginkomsten. Dit moet absoluut worden voorkomen.'”

 

Aandacht voor de protocollen

Voor zowel de horeca (protocol Koninklijke Horeca Nederland) als voor de amusementscentra (coronaprotocol speelautomaten-casino’s) zijn protocollen opgesteld. Het is van groot belang dat de aandacht hiervoor niet verslapt. Een tweede lockdown heeft voor de speelautomatensector ook ernstige gevolgen. Dat willen wij als brancheorganisatie ook graag voorkomen.

 

Meer informatie over de campagne

Meer informatie is te vinden op de website van MKB-Nederland.