Wet Kansspelen op Afstand in aantocht

1 maart 2021

Op 1 april aanstaande gaat de nieuwe Wet Kansspelen op Afstand in. Vanaf dat moment gelden nieuwe wettelijke eisen, onder andere voor amusementscentra. Later dit jaar, op 1 oktober, zal het mogelijk worden (vergunde) online kansspelen aan te bieden en zal het Centraal Register Uitsluiting Kansspelen (CRUKS) in gebruik worden genomen. Leden van VAN Kansspelen worden de komende tijd uitgebreid geïnformeerd over de nieuwe wet- en regelgeving.

Nieuwe wet met nieuwe uitdagingen
Met de Wet Kansspelen op Afstand worden niet alleen online kansspelen gelegaliseerd. De nieuwe wet zorgt ook voor een aantal verscherpingen voor amusementscentra. De landbased sector bereidt zich daar op dit moment op voor, ondanks de gedwongen sluiting als gevolg van de coronamaatregelen. Op 1 april zal de wet van kracht worden, een aantal onderdelen, waaronder de invoering van CRUKS, is uitgesteld tot 1 oktober 2021.

Extra informatie voor leden
Leden van VAN Kansspelen worden de komende tijd extra meegenomen in alle veranderingen. Zo is er op 10 maart een webinar, verschijnt er een nieuwsbrief en stelt VAN Kansspelen aan haar leden verschillende publicaties beschikbaar.