Geslaagde bijeenkomst voor exploitanten in de horeca

30 september 2019

 

Wat speelt er op het gebied van de exploitatie in de horeca en hoe ziet de toekomst van de sector eruit? Deze en andere belangrijke onderwerpen werden besproken tijdens een speciale ochtend voor exploitanten in de horeca in Tiel. Zo’n dertig ondernemers gingen met elkaar het gesprek aan over thema’s die de sector bezig houden.

 

Actualiteiten in de sector

De bijeenkomst werd gestart met een presentatie over verschillende ontwikkelingen in de sector. Van verslavingspreventie, vergunningverlening tot spelaanbod, een scala aan onderwerpen kwam aan bod en werd samen met de aanwezigen besproken.

 

Duidelijk is dat de sector in beweging is en dat er veel om hen heen gebeurt. Dat stelt de sector voor uitdagingen in de toekomst, uitdagingen die de aanwezigen graag aan gaan.

 

 

Presentatie vergunningverlening

Vergunningverlening is een steeds actueler onderwerp. Gemeenten worden strenger en ook de handhaving is in veel gemeenten aangescherpt. Soms leidt dit tot problemen. Henny Jansen, adviseur op het gebied van vergunningen in de horeca en speelautomaten hield een presentatie over zijn praktijkervaring. Zijn presentatie zorgde voor de nodige interactie met de zaal en veel leden deelden hun eigen ervaringen.

 

Discussie over de toekomst

Als laatste onderdeel van de ochtend discussieerden de aanwezigen over de toekomst van de sector. Aan de hand van een aantal prikkelende stellingen discussieerden de aanwezigen over hun verwachtingen voor de komende jaren en over actuele thema’s. De uitkomsten van deze discussie neemt VAN Kansspelen mee in haar werkzaamheden.