In memoriam: oud-bestuurslid Harry Vale

17 mei 2018

Afgelopen dinsdag overleed één van de oprichters van brancheorganisatie VAN Kansspelen: Harry Vale (86). Een ondernemer in hart en nieren, maar ook een maatschappelijk betrokken man. Daarnaast was hij voor de vereniging jarenlang een belangrijke steunpilaar. In 2001 werd zijn betrokkenheid bij VAN Kansspelen bezegeld met het erelidmaatschap.

 

Van Brabantse ondernemer tot ‘founding father’

Harry Vale begon als ondernemer in onder meer de handel in jukeboxen in Brabant. Later kwamen daar speelautomaten en de eerste speelautomatenhallen bij. “Ik wilde een groot bedrijf, maar dan wel compact. (…) Ik was er altijd voor om een divers bedrijf te hebben. Je moet niet op één activiteit al je kaarten zetten, dat is te riskant”, zo zei Harry in een interview met Automaten magazine in 2001. De handel in speelautomaten floreerde en Harry zag de noodzaak van een werkgeversvereniging, mede ingegeven door advies van zijn vader. Met goede contacten en collega’s in de branche wist hij VAN Speelautomaten begin jaren 70 op te richten. Daarmee werd hij één van de ‘founding fathers’ van de vereniging.

 

Actief verenigingslid

Zijn bedrijf Vale Automaten leidde hij van de jaren 50 tot in de jaren 90. Gedurende die laatste twintig jaar was Harry ook actief binnen de vereniging, waarvan vele jaren als bestuurslid. Hij was de ‘strategische man’, zoals hij door velen in de vereniging werd omschreven. Ging graag praten met overheidsorganisaties, keek met een brede en open blik naar de sector. En ook was hij één van de pioniers van het verslavingsbeleid dat nu gemeengoed is in de sector. Dit alles bracht hij met een duidelijke mening en visie, een mening die hij niet altijd onder stoelen of banken stak.

 

Een betrokken man, die een belangrijke bijdrage leverde aan het ontstaan en het floreren van de vereniging waar hij vele jaren actief voor was. Zo herinneren wij als VAN Kansspelen Harry Vale.

 

Wij wensen familie en naasten veel sterkte toe met dit verlies.

 

VAN Kansspelen