Kansspelautoriteit publiceert Leidraad Zorgplicht

1 juli 2019

Vandaag heeft de Kansspelautoriteit (Ksa) de Leidraad Zorgplicht gepubliceerd. In dit document vertaalt de toezichthouder de zorgplicht naar de praktijk en doet de Ksa aanbevelingen aan ondernemers in de kansspelsector op het gebied van verslavingspreventie.

 

Eerder vandaag (1 juli 2019) heeft de Kansspelautoriteit (Ksa) de Leidraad Zorgplicht gepubliceerd. In Leidraad staat een vertaling van wet- en regelgeving en is de eerdere Handleiding Zorgplicht verder uitgewerkt. De Leidraad geldt voor alle bedrijven in de kansspelsector die een zorgplicht hebben. Een groot deel van het document is bedoeld voor amusementscentra. Op basis van dit document zal de Ksa toezien op de uitvoering van de zorgplicht in de praktijk. Voor ondernemers in de kansspelsector is het dan ook belangrijk om kennis te nemen van het document.

 

Reactie VAN Kansspelen

De afgelopen maanden is regelmatig contact geweest met de Kansspelautoriteit over de Leidraad Zorgplicht. Wij zijn blij dat de definitieve versie van het document nu gepubliceerd is. In de inleiding beschrijft de toezichthouder dat het in de praktijk voorkomt dat er onvoldoende uitvoering wordt gegeven aan de zorgplicht. VAN Kansspelen herkent zich niet in dit beeld. Wij zullen over dit onderwerp dan ook in gesprek gaan met de toezichthouder.

 

Informatiebijeenkomst Leidraad Zorgplicht voor leden

Om de leden van VAN Kansspelen over de inhoud van de Leidraad te informeren, organiseert VAN Kansspelen a.s. donderdag (4 juli) een informatiebijeenkomst voor leden van de SAC. Daarin wordt de Leidraad nader besproken en is er voor leden gelegenheid om vragen te stellen. Leden zijn hierover geïnformeerd via het ledenbericht. Meer informatie is op te vragen via mail@vaninfo.nl

 

U vindt de Leidraad Zorgplicht hier.